TrioTanguango_Teikari_Laamanen_Mieskonen-Makkonen

 

 

 

 

kuva: Sakari Martikainen

Trio Tanguango koostuu kolmesta savonlinnalaisesta muusikosta: Susanna Mieskonen-Makkonen, viulu; Kirsi Laamanen, harmonikka ja Maija Teikari, piano. Vuoden 2013 alussa perustettu trio on jo ehtinyt konsertoida runsaasti niin koti- kuin ulkomailla. Trio Tanguango yhdistää taidokkaasti kahden maan, Argentiinan ja Suomen tangomusiikkia. Tanguango -nimi tulee saman nimisestä Piazzollan viehkeästä tangosta. Tanguango on jonkinlainen hellittely- tai kutsumanimi tangolle.

Trio Tanguango julkaisi 25.4.2015 esikoisalbuminsa, jolle on taltioitu lähinnä tango nuevoa edustavia Astor Piazzollan teoksia sekä mausteena osin argentiinalaisittain sovitettuna Toivo Kärjen ja Unto Monosen tangoja. Trion sovituksista ja levyn tuotannosta vastaa Matti Makkonen.

Trio Tanguango kansi

 

Trio Tanguangon konserteissa on mahdollista nähdä savonlinnalaista tanssiparia Heli Laukkasta ja Hannu Hyttistä, jotka ovat olleet kilpatanssipari vakio- ja latinalaisissa tansseissa vuodesta 2003 alkaen. Konsertin valaistuksesta vastaa tarvittaessa Kari-Matti Hongisto, jonka suunnittelema ja toteuttama valaistus viimeistelee konsertin tunnelman.

Trio Tanguangon ja tanssijoiden näytteitä voi kuunnella ja katsella seuraavasta linkistä:

Trio Tanguango esiintyi Matti Olavi Taskisen kanssa marraskuussa 2013 IV kansainvälisellä Kalevala –jazzfestivaalilla Petroskoissa. Taskisen ja trion ja yhteistyö jatkui 2014 eri puolille Suomea ulottuvalla kiertueella, jossa Trio Tanguango laajeni Tanguango Orchestraksi. Tällöin kokoonpanossa soittivat mukana myös Matti Olavi Taskisen poika, Toni Taskinen, kitara sekä Taskisen Olavi T. – Muisto vain -albumin tuottaja Matti Makkonen, sello, joka myös pitkälti vastaa Trio Tanguangon ja Tanguango Orchestran sovituksista.

P1020409c

Susanna Mieskonen-Makkonen on opiskellut mm. Kuopion konservatoriossa Zoja Istominan johdolla sekä Tel Avivissa Israelissa Rubin-Akatemian opettajien Yair Klessin ja Ora Shiranin johdolla. Viulunsoiton mestarikursseille hän on osallistunut mm. Yehudi Menuhin Akatemiassa Espanjassa. Mieskonen-Makkonen on toiminut viulistina mm. Herzelia Chamber Orchestrassa (Israel), Kuopion, Porin ja Mikkelin kaupunginorkestereissa sekä Savonlinna-kvartetin I-viulistina. Kotimaan lisäksi hän on konsertoinut viulistina eri puolilla Eurooppa ja Israelissa. Freelancemuusikkona Mieskonen-Makkonen on työskennellyt mm. teattereissa sekä jazz-laulajana ja -viulistina.

Maija Teikari on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Helsingin konservatoriossa mm. Liisa Pohjolan, Eero Heinosen, Violeta Petrovan ja Carlos Juriksen johdolla. Hän on täydentänyt vapaan säestyksen ja jazzpianon opintojaan kotimaan lisäksi New England Conservatoryssa Bostonissa. Teikari on esiintynyt kotimaassa mm. Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla ja Viitasaaren Musiikin Ajassa sekä ulkomailla mm. Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa, Britanniassa ja Virossa. Hän on tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle. Teikari toimii säestyksen ja pianonsoiton lehtorina Savonlinnan musiikkiopistossa.

Kirsi Laamanen on opiskellut harmonikansoittoa mm. Keski-Suomen konservatoriossa Alpo Pohjan ja Vladimir Dolgopolovin johdolla. Linnalan kansalaisopistossa 8-vuotiaana harmonikansoiton aloittanut Laamanen toimii nykyisin harmonikansoiton lehtorina Savonlinnan musiikkiopistossa. Hän on tehnyt viime vuosina paljon yhteistyötä mm. kansanmuusikoiden kanssa.

Hannu Hyttinen on toiminut ammattitanssijana Tanssiteatteri Raatikossa vuosina 1986-2000 ja työskennellyt lukuisten suomalaisten ja ulkomaalaisten koreografien kanssa sekä esiintynyt yli 20 maassa. Hän on tehnyt koreografioita mm. Suomen Kansallisoopperalle, Savonlinnan oopperajuhlille ja teattereille. Lisäksi hän on toiminut nykytanssin ja poikien tanssinopettajana mm. Tanssikoulu Hyrrässä Savonlinnassa. Hyttinen toimi Savonlinnan
Balettijuhlien johtajana 2007-2012.

Heli Laukkanen on suorittanut mm. kilpatanssin seuraohjaaja-, senioritanssiohjaaja-, kansantanssiopettajan- ja seuratanssinopettajan tutkintoja ja toimii tällä hetkellä sivutoimisena seuratanssiopettajana. Hyttinen ja Laukkanen ovat olleet kilpatanssipari vakio- ja latinalaisissa tansseissa vuodesta 2003 alkaen.

Alkuun